Babeczki Jumbo z jagodami
Jumbo Blueberry Muffins to wegetariańskie śniadanie laktoovo . Ten przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji, każda o wartości 281 kalorii , 5 g białka i 14 g tłuszczu . Za 60 centów za porcję przepis ten pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt waniliowy, borówki, mąkę i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 32% , co jest raczej słabym wynikiem. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Jumbo Blueberry Muffins , Jumbo Size Yogurt Marble Cupcakes i Blueberry Loaf With Blueberry Syrup .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400°. W dużej misce ubij masło i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wbij maślankę i wanilię. W innej misce ubij mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Dodaj do kremowej mieszanki; mieszaj tylko do zwilżenia. Wymieszaj z jagodami.
Napełnij natłuszczone lub wyłożone papierem foremki na muffiny jumbo do dwóch trzecich wysokości.
Wymieszaj składniki polewy i posyp nimi wierzch.
Piecz 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Ostudź przez 5 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.