Baba au Rhum
Baban au Rhum jest Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 585 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 138 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz jajka, cukier, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Kawa Baban au Rhum, Baban au Rhum Cakes, oraz Boso Contessa Baban au Rhum dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć porzeczki i rum w małej misce i odstawić. Stopić 1 łyżkę masła i pędzla 5-cup (6 1/2 przez 3 1/2-cala) Tube pan lub Kugelhopf formy z roztopionym masłem. Pamiętaj, aby pokryć każdą szczelinę patelni.
Podgrzać mleko do 115 Stopni F, a następnie wlać je do miski miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Wymieszać drożdże i cukier i odstawić na 5 minut.
Mikserem na małej prędkości, najpierw dodać jajka, następnie mąkę, sól i pozostałe 4 łyżki masła. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i pokonać przez 5 minut. Zeskrobać miskę i trzepak, aby uformować ciasto w kulkę. Będzie bardzo miękka. Przykryj miskę wilgotnym ręcznikiem i pozostaw do wyrośnięcia, aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Odcedzić porzeczki, złożyć je do ciasta za pomocą szpatułki i łyżki do przygotowanej patelni. Wygładzić górę, przykryć patelnię wilgotnym ręcznikiem i pozostawić do wyrośnięcia, aż ciasto osiągnie górną część patelni, 50 minut do 1 godziny.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i przygotuj syrop rumowy.
Piec ciasto przez około 30 minut, lub aż wykałaczka wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut, a następnie dotknij go z patelni ciasta na stojaku do pieczenia ustawionym na patelni blachy.
Cały syrop rumowy bardzo powoli wlewamy na ciepłe ciasto, pozwalając mu się dokładnie namoczyć. O dziwo, płyn zostanie wchłonięty do ciasta, więc pamiętaj, aby użyć całego syropu.
Przetwory podgrzać z 1 łyżką wody, aż staną się ciekłe, wcisnąć przez sito i posmarować ciasto.
Podawać z bitą śmietaną w środku ciasta plus dodatkową miskę z boku.
Umieścić cukier i 1 1/2 szklanki wody w małym rondlu i gotować na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać do 4-filiżanki żaroodpornej miarki i pozostawić do ostygnięcia.
Dodać rum i wanilię i odstawić.
Śmietanę ubić w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do ubijania. Kiedy zacznie zagęszczać, dodaj cukier i wanilię i nadal ubijaj, aż śmietana utworzy sztywne szczyty. Nie przesadzaj, bo skończysz z masłem!