Bûche de Noël z grzybami Marcepanowymi
Bûche de Noël z grzybami Marcepanowymi może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, marcepanowe grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Bûche de Noël, Bûche de Noël, oraz Buche de Noel.
Instrukcje
Mleko zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Żółtka i cukier ubić w miseczce, aż się dobrze wymieszają; ubić w mące.
Gorące mleko ubić na masę jajeczną. Wróć do tego samego rondla.
Ubij na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje i zagotuje się, około 1 1/2 minuty.
Przenieść do procesora; schłodzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Dodaj marcepan; proces do gładkiej, około 1 minuty. Zmiksować w maśle 1 kawałek na raz, następnie oba ekstrakty. Przykryć i przechowywać w lodówce napełniania co najmniej 4 godziny lub do 2 dni.
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 11x10x1-calowy Jelly roll pan. Dół linii papierem do pieczenia; pergaminem z masła i mąki.
W dużej metalowej misce ubić jajka, 3/4 szklanki cukru, wanilię i sól. Ustaw miskę nad garnkiem gotującej się wody.
Trzepaczka, aż tylko ciepłe, o 2 protokół.
Wyjąć miskę z wody. Używając miksera elektrycznego, ubijaj mieszaninę aż do potrojenia objętości, około 6 minut. Przesiać mąkę; złożyć aż do połączenia. Delikatnie złożyć masło (nie overmix, bo ciasto będzie spuszczać powietrze).
Ciasto rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Piec, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, o 20 protokół. Cukier puder przesiać na ręcznik. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni poluzować ciasto. Włącz gorące ciasto na ręcznik. Odklej pergamin. Zaczynając od 1 długiej strony i używając ręcznika jako pomocy, delikatnie zwiń ciasto w stylu galaretki. Super. Rozwiń ciasto.
Rozłóż nadzienie. Przekrój ciasto; umieść ciasto, szew w dół, na talerzu. Przechowywać w lodówce ciasto podczas przygotowywania lukier.
Śmietanę i masło zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia masła.
Dodaj obie czekoladki; trzepaczka do rozpuszczenia.
Przenieść do średniej miski.
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, aż będzie wystarczająco gęsty, aby się rozprzestrzenił, około 1 godziny.
Zaczynając 1 cal od każdego końca ciasta, pokrój po przekątnej, aby usunąć jeden 3-calowy kawałek ciasta z każdego końca. Przymocuj 1 kawałek ciasta po bokach ciasta na każdym końcu.
Rozłóż lukier na górze i bokach ciasta i kawałków. Używając palców widelca, narysuj Koncentryczne Okręgi na końcach ciasta, aby przypominały pierścienie drzew. Narysuj widelec wzdłuż długości ciasta, aby utworzyć projekt kory.
Dekoruj grzybami Marcepanowymi.