Azjatyckie paszteciki z ryżem i soczewicą

Azjatyckie paszteciki z ryżem i soczewicą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 359 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz brązowy ryż, łodyga selera naciowego, bułka tarta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Azjatyckie hamburgery z ryżem i soczewicą, Curry Paszteciki Z Soczewicy, oraz Paszteciki z soczewicy z sałatą i jogurtem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać ryż, soczewicę i 1 1/2 szklanki wody do wrzenia w rondlu 2-quart; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica będzie miękka i wchłonie wodę. Lekko schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Mieszanka ryżu zacieru lekko widelcem. Wymieszać orzechy nerkowca, bułkę tartą, 2 łyżki sosu stir-fry, cebulę i jajko. Kształt mieszaniny na 4 paszteciki, każda o grubości około 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS Stir FrySOS Stir Fry
Bułka TartaBułka Tarta
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
CebulaCebula
RyżRyż
JajkoJajko
3
Spray 10-calowa patelnia z natryskiem do gotowania. Gotować paszteciki na patelni o 10 protokół, obracając raz, aż złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usunąć paszteciki z patelni; zachować ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podgrzać pozostałe składniki z wyjątkiem makaronu do wrzenia w tej samej patelni; zmniejszyć ogień do medium. Przykryć i gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj paszteciki. Przykryć i gotować na średnim ogniu 5 do 8 minut lub aż paszteciki są gorące.
7
Podawać sos i paszteciki nad makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Raats Original Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 23 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn