Azjatyckie Kotlety Wieprzowe Marynowane

Azjatyckie Kotlety Wieprzowe Marynowane
Azjatyckie marynowane kotlety wieprzowe może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 33g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 90 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka brązowego cukru, mielonego kminku, mielonego imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 69%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Azjatyckie Kotlety Wieprzowe Marynowane, Kotlety Wieprzowe Marynowane Po Azjatycku, oraz Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Azjatyckie.

Instrukcje

1
Umieść sos sojowy, brązowy cukier, czosnek, imbir, kminek i pastę chili w dużej, ciężkiej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Torebkę posmarować palcami kilka razy, aby dokładnie wymieszać wszystkie składniki i rozpuścić brązowy cukier. kotlet schabowy włożyć do marynaty i zamknąć torebkę. Pozostawić do marynowania przez 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 1-1/3 Szklanki Wody1 Do 1-1/3 Szklanki Wody
Pasta ChiliPasta Chili
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
2
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Z marynaty wyjąć kotlety schabowe i wyrzucić marynatę. Strząsnąć nadmiar marynaty, i grillować kotlety wieprzowe, aż rumiane, mięso nie jest już różowy wewnątrz, a kotlety pokazać dobre znaki grill, 5 do 7 minut na stronie. Termometr do natychmiastowego odczytu mięsa włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki5 Ząbków Czosnku, Obranych, Przekrojonych Na Pół I Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn