Azjatyckie karmelowe skrzydełka z kurczaka
Azjatyckie karmelowe skrzydełka z kurczaka mogą być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. Ta przystawka ma 440 kalorii, 26g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 319 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Mieszanka kawałek kory cynamonu, dymka, sok z limonki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Azjatyckie Skrzydełka Z Kurczaka, Azjatyckie Skrzydełka Z Kurczaka, oraz Azjatyckie Skrzydełka Z Kurczaka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieścić cukier w średnim smażyć patelni z wystarczającą ilością wody, aby go szlam.
Umieścić na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować, aż pojawi się ciemny bursztynowy karmel (patrz wskazówka poniżej).
Na długość ramion, dodać inne składniki, z wyjątkiem kurczaka i udekorować, i doprowadzić do gotowanej na wolnym ogniu uważaj, jak będzie pluć. Gdy uspokoi się trochę i masz gęsty sos, mieszać w skrzydłach, aż dobrze pokryte.
Zalać 100 ml wody i dusić na średnim ogniu przez około 30 minut, mieszając co jakiś czas, aż sos stanie się grubszą konsystencją dodać w razie potrzeby więcej wody.
Zmniejszyć ogień i nadal gotować, przykryte, przez kolejne 15 min, mieszając od czasu do czasu, aż skrzydła są lakierowane i miękkie, a sos jest bardzo gęsty. Wyłączyć ogień i szybko wymieszać przez połowę dymki, imbir i chili. Skrzydełka i sos wyłożyć na talerz. Roztrzepać z pozostałą dekoracją i kolendrą, podawać z dodatkiem limonki i ryżu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Sparkling Rose, Wino Musujące
Skrzydełka z kurczaka świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Białe mięso jest zazwyczaj w połączeniu z białym winem, aby nie obezwładniać smaku mięsa, więc Chardonnay i sauvignon blanc są bezpiecznymi wyborami. Kurczak przygotowany z sosem pomidorowym lub na pewno sosem z czerwonego wina może i powinien być podawany z czerwonym jak pinot noir. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.