Azjatycki Pieczony Kurczak

Azjatycki Pieczony Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj azjatyckiego pieczonego kurczaka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 754 kalorie, 65g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka brojlerów-Frytkownica kurczaka, ząbki czosnku, zielona cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Azjatycka Sałatka z kurczakiem i prażonymi orzeszkami ziemnymi, Paleo Asian Pieczony kurczak w / Scallion Oil, oraz Kurczak po azjatycku pomarańczowy pieczony pod cegłą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MięsoMięso
WodaWoda
2
Połącz sos sojowy, imbir, czosnek i bulion w dużej, wytrzymałej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodać kurczaka; uszczelnić i marynować w lodówce 4 do 8 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując 1/2 szklanki marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
5
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść kurczaka, piersi bok do góry, na stojaku patelni brojlerów lub patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
7
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 10 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
8
Kurczak przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut, aby kurczak wchłonął soki. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Dodaj 1/2 Puchar zastrzeżone marynaty do kapieli na patelni (będziesz miał około 1/4 szklanki kapieli), skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wlać mieszaninę marynaty do małego rondla; doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut. Wymieszać z olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Kurczaka pokroić w ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
12
Skropić mieszanką sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
13
Posypać cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn