Azjatycki Kurczak z ryżem od Uncle Ben ' s®
Azjatycki kurczak i ryż z Uncle Ben ' s® mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,79 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 276 kalorii, 28g białka, oraz 5G tłuszczu. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz azjatyckie warzywa, takie jak bok choy, zielona cebula, olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać natychmiastowy brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Instant Chocolate Mocha jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 82%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Kurczak azjatycki i smażony ryż, Miski Z Ryżem Z Kurczaka Azjatyckiego, oraz Azjatycka Sałatka z kurczakiem i ryżem.
Instrukcje
Spray 10-calowa patelnia z nonstick spray i ciepła na średnim ogniu do gorąca.
Dodać piersi z kurczaka i gotować przez 2-3 minuty, aż złoty kolor z obu stron.
Dodać piernik i czosnek, gotować przez 30 sekund.
Dodać bulion z kurczaka, ryż i olej sezamowy. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować przez 5 minut.
Dodaj różne warzywa i kontynuuj gotowanie, aż ciecz zostanie wchłonięta. Tuż przed podaniem wymieszać z zieloną cebulą.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc]()
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.