Azjatycki Kurczak Z Grilla

Azjatycki Kurczak Z Grilla
Azjatycki Kurczak z grilla to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 16G białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka miodu, połówki kurczaka, imbir i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć ocet ryżowy, można śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak Azjatycki Z Pieca, Grillowany Azjatycki Kurczak Z Grilla, oraz Pikantne Azjatyckie Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj grill do pośredniego ogrzewania: w przypadku gazu rozgrzej go do średniej wysokości, a następnie wyłącz palniki z jednej strony, a następnie obróć inne palniki do średniej niskiej. W przypadku węgla drzewnego, gdy węgle się spopielą, popchnij je na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Wymieszać 2 łyżeczki oleju roślinnego, brązowy cukier, 1 łyżeczka pięć przypraw w proszku, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w misce. Natrzyj kurczaka. Grilluj skórkę w dół na bezpośrednim ogniu, aż do oznaczonego, około 5 minut. Odwróć i przejdź do chłodniejszej strony grilla; przykryj i gotuj, aż termometr zarejestruje 165 stopni F w udzie, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
W międzyczasie podgrzej pozostałe 2 łyżeczki oleju roślinnego w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj 3 łyżeczki imbiru, czosnek i pozostałe 1/2 łyżeczki pięć przypraw w proszku i gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
5
Dodaj sos hoisin, 1 łyżka octu i 3 łyżeczki miodu; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
6
Zdjąć z ognia i dodać 1 łyżeczkę oleju sezamowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
7
Ogórki wymieszać z pozostałym 1 łyżką octu, 1/2 łyżeczki miodu, 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i imbiru oraz solą do smaku. Kurczaka polać sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Podawać z ogórkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
9
Zdjęcia Antonis Achilleos

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn