Azjatycka zupa z łososia i ryżu to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 416 kalorii, 38g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 4,65 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ryż, sól, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest dobre. Spróbuj Azjatycki Łosoś Z Brązowym Ryżem Pilaf, Ostry Azjatycki łosoś z Bok Choy i makaronem ryżowym, oraz Azjatycki łosoś i warzywa nad ryżem: zdrowy obiad w mniej niż 30 minut dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić średni garnek osolonej wody do wrzenia. Wymieszać w ryżu i gotować, aż prawie miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Drenaż.
3
Łososia polać sosem sojowym i olejem sezamowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Majonez I Więcej, W Razie Potrzeby
4
W dużym garnku połącz ugotowany ryż, łodygi kolendry, imbir, sól, bulion i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Zalecenie dotyczące wina: połączenie tej zupy z winem może być nieco naciągane. Znacznie lepszym wyborem jest piwo typu lager. Najlepsze ze wszystkich: małe kolby ciepłej, pikantnej sake.
Uwagi: do zupy użyliśmy ryżu długoziarnistego. W Chinach i Japonii robi się go z krótkoziarnistego, który jest bardziej skrobiowy i łatwiej rozpuszcza się w zupie. Jeśli chcesz iść trasą krótkoziarnistą, arborio jest łatwo dostępny.
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.