Avgolemono: rosół z sosem jajko-cytryna
Avgolemono: rosół z sosem jajko-cytryna może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 492 kalorie, 32G białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 53 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, sól, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rosół (Grecki, Z Sosem Avgolemono-Jajko / Cytryna), Avgolemono{Grecka Cytrynowa Zupa Z Kurczaka}, oraz Zupa Avgolemono (aka grecka cytrynowa zupa z kurczaka) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużym garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć kurczaka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego, odtłuszczanie w razie potrzeby.
Rozgrzać olej na oddzielnej patelni na średnim ogniu i dodać cebulę. Gotować cebulę, aż jasne, o 5 protokół. Odstawić.
Kiedy kurczak jest gotowany, 45 minut do 1 godziny, usuń z bulionu.
Niech kurczak ostygnie, a następnie wyciągnąć mięso z kości. Pokroić w duże kostki i odstawić.
Dodać liście laurowe, marchewkę, por i cebulę do bulionu i gotować na wolnym ogniu, około 1 godziny.
Marchew i por wyjąć z bulionu i dodać ryż. Doprowadzić do wrzenia, a następnie włączyć ogień do średniej wysokości, aby gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest gotowane do al Dente, o 30 protokół.
Dodać kurczaka z powrotem do bulionu.
W razie potrzeby dodaj więcej wody.
W małej misce, ubić sok z cytryny i jajka razem.
Wlać 2 szklanki bulionu powoli do miski, stale ubijając. Po włączeniu całego bulionu dodaj mieszaninę do garnka z rosołem i wymieszaj, aby dobrze się wymieszać.