Avgolemono (Grecka Zupa Cytrynowo-Jajeczna)

Avgolemono (grecka zupa cytrynowo-jajeczna) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 2,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, sok z cytryny, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Avgolemono-grecka zupa Jajkowo-cytrynowa, Avgolemono (grecka zupa Jajkowo-cytrynowa), oraz Soupan Avgolemono (Grecka Zupa Jajkowo-Cytrynowa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Bulion i ryż rozgrzać w dużym rondlu do wrzenia. Zmniejszyć ogień do gotowania na wolnym ogniu; przykryć i gotować 15 minut lub aż ryż jest gotowane.
Zupę zdjąć z ognia i przykryć.
Jajka i sok z cytryny ubić w średniej misce, aż się spienią.
Z zupy wyjąć około 1 szklankę gorącego bulionu i powoli dodawać go do jajek, ciągle ubijając. Powoli mieszaj rozgrzane jajka do zupy. Chochlę do miseczek i podawać od razu z plasterkiem cytryny.