Autentyczne Meksykańskie Enchiladas

Autentyczne meksykańskie Enchiladas mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 472 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, tortille kukurydziane, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Autentyczne Meksykańskie Enchiladas Verdes, Autentyczne Enchiladas Verdes, oraz Autentyczne Enchiladas Verde.
Instrukcje
Snap tops off suszonych chili, i umieścić w rondlu z wystarczającą ilością wody do pokrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut.
Spuścić wodę i umieścić chili w robocie kuchennym lub blenderze z czosnkiem i solą. Puree aż będzie gładkie. SOS przecisnąć przez sitko i odstawić na bok.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Każdą tortillę namoczyć w sosie, następnie wstawić do gorącego oleju. Obrócić niemal natychmiast i smażyć przez około 5 sekund po drugiej stronie.
Wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Najprostszym sposobem na to jest smażenie tortilli i układanie ich bezpośrednio na sobie, aż je wszystkie usmażysz. Dzięki temu tortille będą giętkie, dopóki nie będziesz gotowy do ich wypełnienia.
Weź po jednej smażonej tortilli na raz i wypełnij około 2 łyżkami queso fresco.
Zwiń i umieść stronę szwu w dół na talerzu.
Umieść trzy z nich na każdym talerzu. Top w następującej kolejności: zacznij od warstwy kwaśnej śmietany, następnie małej garści sałaty, trzech plastrów pomidora, 2 łyżek queso fresco i na koniec, 1 łyżka zielonej cebuli.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.