Austriackie Czekoladowe Kulki
Austriackie czekoladowe kulki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 73 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 36. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 149 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz czekoladę, żółtko jaja, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Austriackie Czekoladowe Kulki, Austrian hash, oraz Austriackie Ciasteczka Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na małym ogniu rozpuść 2 kwadraty czekolady z 1/3 szklanki masła. Często mieszaj, aż się stopi; wyjmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W średniej misce wymieszaj cukier, jajko, żółtko i ekstrakt z migdałów, aż będą lekkie i puszyste. Wymieszać z roztopioną czekoladą.
Połączyć mąkę i orzechy włoskie, i mieszać do ciasta, aż tylko połączone. Kształt ciasta na kulki 3/4 cala, i umieścić je 1 cal od siebie na arkuszach ciastek nie rozdrobnione. Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, przechowywać w lodówce przez 30 minut przed uformowaniem kulek.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 8 do 12 minut lub do momentu, aż będzie jędrny w dotyku.
Natychmiast przełożyć do stojaków z drutu i odstawić do ostygnięcia.
W małym rondlu na małym ogniu rozpuść 1 kwadrat czekolady i 1 łyżkę masła, często mieszając, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia i wymieszać z cukrem waniliowym i cukierniczym, aż do dobrze wymieszanego. Ubij w mleku jedną łyżkę na raz, aż glazura będzie pożądanej konsystencji. Zanurz wierzchołki ciastek w glazurze i pozostaw do całkowitego wyschnięcia przed przechowywaniem w szczelnym pojemniku.