Arroz con Pollo
Arroz con Pollo może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1396 kalorii, 88g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 73 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pomidorów w puszkach, mielonego kminku, kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Arroz con Pollo, Arroz Con Pollo, oraz Arroz con Pollo.
Instrukcje
Przecier czosnek, sok pomarańczowy, sok z limonki, sól i pieprz w blenderze na gładką masę. Włożyć kawałki kurczaka do dużej miski i zalać je purée, obracając się do płaszcza. Marynować kurczaka, przykryte i schłodzone, obracając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Przenieść kurczaka, pozwalając nadmiar marynaty kapać z powrotem do miski, do ręczników papierowych, a następnie osuszyć. Marynata rezerwowa.
Rozgrzać olej i masło w garnku 6-do 7-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązowy kurczak w 2 lub 3 partiach, bez tłoczenia, okazjonalnie obracając się, około 6 minut na partię.
Kurczaka przenieść jako rumiane na talerz, rezerwując tłuszcz w garnku.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej do 177°.
Podsmażyć cebulę, papryka, i czosnek w tłuszczu w garnku na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu i skrobanie się brązowe kawałki z kurczaka, aż warzywa są zmiękczone, 6 do 8 protokół.
Podczas gdy warzywa gotować, szafran ciepła w suchej małej patelni na małym ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać wino i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie zdjąć z ognia.
Dodać kminek i sól do warzyw i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, 2 minuty. Wymieszać mieszaninę szafranu, liść laurowy, pomidory (w tym sok), bulion, wodę i zarezerwowaną marynatę i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj wszystkie kawałki kurczaka z wyjątkiem piersi, boki skóry do góry, i delikatnie gotować na wolnym ogniu, pokryte, na małym ogniu 10 protokół. Wymieszać z ryżem, następnie dodać kawałki piersi, skórki do góry i ułożyć kurczaka w 1 warstwie. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Przykryć garnek szczelnie, następnie przełożyć do piekarnika i piec, aż ryż będzie miękki i większość płynu zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Rozrzucić groszek, oliwki, i pimientos na ryżu i kurczaka (nie mieszać) i odstawić, garnek przykryty ręcznikiem kuchennym, aż groszek są podgrzewane przez i wszelkie pozostałe ciecz jest wchłaniany przez ryż, o 5 protokół. Odrzuć liść laurowy.