Przepis Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara można zrobić w około 3 godziny. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 2,59 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten przepis pescatarian ma 461 kalorii, 11g białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 51 fanów. Działa dobrze jako dodatek. Mieszanka miodu, mąki arepa, ośmiornicy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Arepas z sałatką z ośmiornicy i homara, Arepas po wenezuelsku z szarpaną wieprzowiną (Arepas Rumberas), oraz Arepas po wenezuelsku z szarpaną wieprzowiną (Arepas Rumberas) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić sałatkę: napełnij duży garnek 3 galonami wody, dodaj ocet z czerwonego wina, cebulę, marchewkę, seler, ziarna pieprzu i tymianek i zagotuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
3
Dodaj ośmiornicę, przykryj pergaminem i zmniejsz ogień, jeśli to konieczne, aby utrzymać płyn na wolnym ogniu. Dusić do miękkości, ale macki są nadal przyczepione, około 1 godziny. Zagotuj kolejny duży garnek wody, obficie Posol i dodaj homara. Gotuj 4 minuty i przenieś do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie. Paprykę zmiksować w blenderze z sokiem z cytryny, papryką, 1 łyżeczką miodu oraz odrobiną soli i pieprzu. Posmakuj i dodaj więcej miodu, jeśli chcesz, i sól lub pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ośmiornica
Uncje Płynu świeżej Wody
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
4
Wytnij macki z ośmiornicy i odrzuca głowy. Część skóry sama się złuszczy; nie martw się o usunięcie reszty. Pokrój z grubsza na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ośmiornica
5
Usuń pazury i ogon homara ze skorupy i pokrój na kawałki wielkości kęsa. Wrzuć ośmiornicę i homara z wystarczającą ilością puree z pieprzu, aby lekko pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Ośmiornica
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6
Dodaj kolendrę i habanero i ponownie wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
7
Aby zrobić arepas: zagotuj mleko w małym rondelku, następnie zdejmij z ognia i wymieszaj z masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oderwany Od łodygi)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
8
Połącz mąkę arepa, sól, pieprz i cotija w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Owies (szybki Lub Zwykły)
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
9
Dodaj gorące mleko i miód i mieszaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
10
Odstaw mieszaninę, aż mleko zostanie wchłonięte na tyle, aby uformowało się miękkie ciasto, 1 do 2 minut (ciasto będzie nadal sztywnieć). Uformuj ciasto w 12 kulek (o średnicy około 2 cali) i spłaszcz między dłońmi na 3 1/2 do 4-calowych pasztecików (o grubości około 1/3 cala).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż olej zacznie migotać, smaż 4 arepas na raz, aż lekko zarumienią się z obu stron i po prostu ugotuj przez około 2 do 3 minut z każdej strony; przełóż na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami. Pokrój arepas na pół w poprzek, Skop trochę sałatki na dole, a na wierzchu drugą połową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek