Arepas la del Gato

Arepas la del Gato
Arepas la del Gato może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 329 kalorii, 5G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez SippitySup. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz harina P. A. N. mąka kukurydziana, sól, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Cayeye i Cabeza de Gato (Kolumbijska Puree z zielonej babki).

Instrukcje

1
Ogrzać około ½ cala oleju roślinnego w dużej patelni saute ustawić na średnim ogniu. Smażyć plastry babki na złoty kolor z obu stron. Około 5 minut.Odstawić na papierowy ręcznik wyłożony talerz do wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Umieść dwie szklanki mąki kukurydzianej w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Dodać szczyptę soli i wymieszać czystymi, suchymi rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wlać wodę na mąkę, dobrze wymieszać. Gdy tylko mieszanina będzie wystarczająco chłodna, aby poradzić sobie z zagniataniem mąki i wody, aż mieszanina zostanie dokładnie wymieszana i nie ma ziarnistych grudek.Jeśli ciasto jest zbyt rozmoczone i przykleja się do palców dodać więcej mąki. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj wodę. Idealne ciasto powinno łatwo zwijać się w dużą kulę bez pękania.Ciasto podzielić na 4 równe kawałki i zwinąć w kulki. Następnie poklepać go i włączyć go w ręce, aż jego około pół cala grubości i około 3-4 cali średnicy. Powinien mieć teraz klasyczny kształt latającego spodka. Powtórz z pozostałymi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Pozostaw krążki ciasta na około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
6
Rozgrzej trochę oleju na ciężkiej patelni lub patelni, a gdy gorące dodaj arepas, tyle, ile wygodnie zmieści się na patelni. Chodzi o to, aby nadać arepom chrupiący wygląd zewnętrzny ("una cara", dosłownie twarz, jak mówią w Wenezueli), więc nie podkręcaj zbyt wysoko. Gdy arepy są brązowe z jednej strony odwróć je. Cały proces nie powinien trwać dłużej niż 10 minut.Rozgrzej piekarnik do 250 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Na blasze do pieczenia u góry piekarnika, następnie obniżyć temperaturę do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Piec 15 do 20 minut. Powinny brzmieć pusto, gdy są dotknięte nożem, gdy są gotowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
9
Niech ostygną przez kilka minut, a następnie zrobić nacięcie wzdłuż zewnętrznej krawędzi każdego arepa. Sztuką jest przeciąć środek, ale nie iść do końca – a następnie otworzyć go jak Kieszeń na nadzienie. Napełnij smażonymi plantanami, serem i plastrami awokado.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn