Arepas
Arepas może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 256 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ser, sól, fasolkę pinto i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wenezuelskie Arepy z wieprzowiną (Arepas Rumberas), Arepas de Yuca (Cassavan Arepas), oraz Arepas con Salmon y Aguacate (Arepas z łososiem i awokado) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę kukurydzianą i sól w misce.
Wymieszać, aż powstanie ciasto bez grudek.
Kiedy jest wystarczająco chłodny, aby go dotknąć, użyj rąk, aby podzielić go na 8 części. Przykryj je wilgotnym ręcznikiem.
Podgrzej lekko nasmarowaną dużą patelnię. Zanurz ręce w zimnej wodzie (aby zapobiec przywieraniu) i rozwałkuj każdy kawałek ciasta w kulkę. Używając palców, zrób Wcięcie w środku każdego z nich.
Do każdej kulki wciśnij łyżeczkę fasoli i sera. Uszczypnij ciasto wokół nadzienia, aby go zamknąć.
Spłaszczyć każdą piłkę do 1 cala grubości między dłońmi.
Gotować je na patelni, aż chrupiące, o 3 protokół stronie.
Powiedz początkującym jedzącym arepę, że czeka ich "niespodzianka" w cieście.