Arbuz i Mascarpone Parfaits
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, limonkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Truskawkowo-mascarpone Parfaits, Apple-Mascarpone Parfaits, oraz Wino porto, figi i Parfaity Mascarpone.
Instrukcje
W misce połącz arbuza, skórkę z limonki i mieloną miętę. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
W misce, połączyć mascarpone, śmietana, cukier, sok z limonki i wanilii. Używając miksera elektrycznego, bij z małą prędkością, aż będzie puszysty. Nie przesadzaj.
Łyżka jednej trzeciej arbuza do fletów szampana lub wineglasses i top z połowy mascarpone.
Dodaj kolejną warstwę arbuza i mascarpone. Top z końcową warstwą arbuza, udekorować liśćmi mięty i plastrami limonki i podawać.