Arancini Al Ragu

Arancini Al Ragu
Arancini Al Ragu może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 23G białka, oraz 23G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, liść laurowy, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 godzin i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arancini, Arancini, oraz Arancini Nadziewane dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do ryżu: w średnim rondlu na dużym ogniu dodaj bulion wołowy, masło, sól i szafran. Gdy wywar osiągnie wrzenia, dodać ryż i wymieszać go trochę, aby zapobiec sklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
SzafranSzafran
MasłoMasło
StadoStado
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Niech dojdzie do wrzenia toczenia i obniżyć ciepło nieco do średniego. Mieszaj ryż raz na jakiś czas, chcesz, aby ryż wchłonął cały płyn; powinno to potrwać od 15 do 20 minut. Smak ryżu; powinien być lekko al dente, ale kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
4
Zdjąć garnek z ognia, dodać sery i dobrze wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Wlać ryż na blachę do pieczenia i rozłożyć na cienką warstwę. Przykryć folią i ostudzić, najlepiej na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RyżRyż
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Zmieloną wołowinę i wieprzowinę wymieszać rękoma i obficie dodać sól i pieprz. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mielona WołowinaMielona Wołowina
WieprzowinaWieprzowina
2
W średnim rondlu na średnim ogniu, smażyć pancetta z oliwą z oliwek, aż tłuszcz się stopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać cebulę i niech gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Dodaj marchew i seler wraz z liściem laurowym i gotować, aż miękka, 7 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MarchewMarchew
SelerSeler
5
Dodać mielone mięso i włączyć ciepło do wysokiej. Mieszaj drewnianą łyżką, aż mięso będzie dobrze zrobione i rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Dodaj białe wino i mieszaj, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
7
Dodać przecier pomidorowy i koncentrat pomidorowy w wodzie. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień do medium, mieszając od czasu do czasu. Będzie trochę tłuszczu, który wyjdzie na wierzch. Skim go z chochli, ale chcesz zostawić trochę dla smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
8
Niech gotować przez około 1 1/2 godziny.
9
Około 5 minut przed ragu jest zrobione, podsmażyć groch w dotyku masła ze szczyptą soli i dodać do ragu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
GrochGroch
SólSól
10
Włożyć ragu do miski i odstawić do ostygnięcia. Możesz zostawić go na noc przykrytego lodówką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Do napełniania i montażu: porcję schłodzonego ryżu na identyczne porcje. Ważymy Nasze do 1,6 uncji. Weź jedną porcję i uformuj ją w półkole w dłoni, tworząc kształt przypominający kubek, aby umieścić ragu i mozzarellę. Scoop hojną ilość ragu, o 2 łyżeczki, do połowy kulki, a następnie kilka kostek mozzarelli. Weź kolejną porcję ryżu i spłaszczyć go do kształtu dysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
RyżRyż
12
Umieść dysk na pół kuli, aby zamknąć ragu i ser w środku. Mieć miskę ciepłej wody w pobliżu zanurzyć ręce do ' to sprawi, że proces łatwiejsze i mniej lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WodaWoda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Obróć kulkę, aby zamknąć wszystkie składniki w środku i uformować idealnie okrągłą kulkę. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
1
Umieść mąkę i 1 1/2 szklanki zimnej wody w misce i dodaj szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji ajerkoniaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
AjerkoniakAjerkoniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodaj bułkę tartą do dużej miski lub naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Rzuć każdą kulkę ryżu w cieście i strząśnij nadmiar ciasta. Następnie rzuć każdą piłkę w bułce tartej. Powtórz ze wszystkimi kulkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
RyżRyż
RolkaRolka
5
Użyj wytrzymałego garnka z wystarczającą ilością oleju rzepakowego, aby zanurzyć kulki. Upewnij się, że olej nie jest w pobliżu górnej części garnka, ponieważ będzie przepełnić, gdy upuścisz kulki. Przynieś olej do 350 stopni F, używając termometru o wysokiej temperaturze, jeśli go masz. Jeśli nie, możesz wrzucić mały kawałek białego chleba, aby przetestować; powinien szybko brązowieć i unosić się, gdy olej jest wystarczająco gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały ChlebBiały Chleb
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
6
Użyj łyżki szczelinowej lub drucianego kosza, aby obniżyć kulki do gorącego oleju. Nie przepełniaj piłek - może 2 lub 3 na raz. Smażyć partiami, aż będą złote jak arancini ("małe pomarańcze"), około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Wyjąć i umieścić na ręcznikach papierowych, aby osuszyć. Jedz na gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe

Składniki

5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRyż ArborioRyż Arborio1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1Średnia żółta cebula, posiekanabulion wołowybulion wołowy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibułka tarta gładkabułka tarta gładka15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej rzepakowy do smażeniaOlej rzepakowy do smażenia1małemarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1kij selera, drobno posiekanykij selera, drobno posiekany3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka454Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni227Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona227Orzechy dowolne (posiekane)mozzarella pokrojona w kostkę 1/4 calamozzarella pokrojona w kostkę 1/4 cala11 funt cukinii,2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów113Orzechy dowolne (posiekane)pancetta, drobno posiekanapancetta, drobno posiekana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarty parmezantarty parmezan1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone3 słoiki (po 4 uncje każdy) pokrojone w kostkę pimientos, odsączone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitarte Pecorinotarte Pecorino1(może być lub przeglądać)nici szafranunici szafranu15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól11 funt cukinii,świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku15Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morska i świeżo zmielony pieprzSól morska i świeżo zmielony pieprz2(zima)pasta pomidorowa rozpuszczona w 1 szklance ciepłej wodypasta pomidorowa rozpuszczona w 1 szklance ciepłej wody2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone2(zima)masło niesolonemasło niesolone1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1 (14-uncjowe pudełko) zapakowana mieszanka risotto1małecebula żółta, drobno posiekanacebula żółta, drobno posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W15 hrs, 10 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia12
Magazyn