Apricot Baklava Strudel
Apricot Baklava Strudel może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 348 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Mieszanka miodu, ciasta filo, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Apricot Baklava, Strudel Morelowy, oraz Strudel Orzechowo-Morelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miód i 1/4 szklanki cukru wymieszać na wolnym ogniu w rondlu.
Zdjąć z ognia i dodać morele; odstawić.
Wir orzechy, kardamon i pozostały 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym, aż w większości zmielone. Odstawić 2 łyżki.
Połóż kawałek papieru pergaminowego na powierzchni roboczej. Pracując z 1 arkuszem filo na raz, Ustaw na papierze, posmaruj masłem i posyp skąpymi 2 łyżkami. mieszanka nakrętek; powtórz, układając filo i naciskając w dół, aby uszczelnić.
Morele łyżka z odrobiną mieszanki miodu na filo stack wzdłuż długiego boku.
Zwijamy się. Ułóż rolkę na przekątnej na obramowanej blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Pędzel z większą mieszaniną miodu; posypać reserved 2 łyżki. mieszanka orzechów.
Piec, aż rumiane i soki są bulgotanie się końce, 15 do 20 protokół.
Ostudzić całkowicie przed krojeniem.