Apple Brandy Turcja
Apple Brandy Indyk może być tylko napojem, którego szukasz. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 70g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 565 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brandy jabłkową, mąkę, mocno brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony indyk z sosem jabłkowo-Brandy, Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, oraz Ron ' s Brandy Apple Pie.
Instrukcje
Usuń podroby i szyję z indyka i wyrzuć. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Odstawić.
Wymieszaj 1/2 szklanki soku jabłkowego i brązowego cukru w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i dodać ocet jabłkowy i pozostałe 4 1/2 szklanki soku jabłkowego.
Na dużą patelnię ułożyć indyka. Indyka przykryć gazą.
Wlać mieszaninę soku na gazę, całkowicie pokryć. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin, łyżki marynaty nad indykiem od czasu do czasu.
Wyjąć indyka z patelni, odrzucając gazę i rezerwując 3 1/4 szklanki marynaty.
Umieścić indyka na stojaku w dużej patelni do pieczenia.
Wlać 2 1/2 szklanki zastrzeżonej marynaty jabłecznika nad indykiem.
Piec w temperaturze 325 przez 3 godziny i 15 minut lub do momentu włożenia do uda termometru mięsnego 172, fastrygując co 30 minut sokami z patelni. Osłona z folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Odstawić 15 minut lub aż termometr mięsa zarejestruje 18
Wyjąć indyka do półmiska, zastrzegając 2 filiżanki patelni kapie.
Wlać zastrzeżone krople przez sitko z siatki drucianej do rondla, odrzucając ciała stałe.
Dodaj 1/4 szklanki zarezerwowanej marynaty, rosół z kurczaka, brandy i miód do rondla, ubijając, aż mieszanina będzie gładka.
Wymieszać mąkę i pozostałą 1/2 szklanki zarezerwowanej marynaty; dodać mieszankę bulionu. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub aż zgęstnieje.
Dodać sól i pieprz do smaku.