Anyżowo-Hizopowa Tarta Jabłkowa
Anyżowo-Hizopowa tarta jabłkowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.48 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 890 kalorii, 10g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka cukru, masła, dekoracji: jadalne kwiaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 30%, co jest raczej złe. Spróbuj do dżemu brzoskwiniowego i anyżowego, Tarta dyniowa ze skórką z nasion anyżu, oraz Skórka: Lody Lawendowo-Hizopowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i zwiń każdy arkusz w 11-calowy kwadrat.
Wytnij 3 (6-calowe) okręgi z każdego arkusza.
Obrać, rdzeń i cienko pokroić 5 jabłek.
Roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni; wymieszać 1/4 szklanki cukru, brandy, i pokrojone jabłka. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 10 minut lub do miękkości i złoty kolor. Lekko schłodzić.
Mieszanka jabłek i anyż-hizop przetwarzać w robocie kuchennym, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki; całkowicie ostudzić.
Pozostałe jabłko obrać; pokroić w 24 cienkie kliny.
Roztopić Pozostałe 1 łyżka masła z 2 łyżki cukru na patelni, dodać cienkie kliny jabłka, i gotować na średnim ogniu 5 do 7 minut lub do miękkości; ostudzić.
Naciśnij 4-calową formę pierścieniową na środku każdego okręgu ciasta francuskiego. Łyżka 2 łyżki mieszanki anyżowo-hizopowej w środku każdego koła i ułóż plasterki jabłka na górze.
Umieścić tarty na pergaminie wyłożonej papierem blachy do pieczenia, i piec 15 minut lub aż ciasto będzie złoty kolor.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Dekorować, w razie potrzeby.
* Uwaga: użyliśmy Calvados.