Antrykot z grzybami
Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni, Mushroom Ribeyes może być doskonałym przepisem bezglutenowym i דל פחמימות,znym do wypróbowania. Za 5,66 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 50 g białka , 44 g tłuszczu i łącznie 619 kalorii . Ten przepis jest dla 2 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Mieszanka steków z antrykotu wołowego, papryki, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 64% . Ta ocena jest dobra. Parujące kremowe risotto z grzybami , stek z antrykotu z sosem grzybowym i faszerowane kapelusze grzybów Alouette® są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Posyp steki przyprawioną solą i pieprzem. Na dużej patelni zrumień steki z obu stron na oleju.
Przełożyć do formy do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Na tej samej patelni podsmaż cebulę i pieczarki, aż będą miękkie. Nałóż na steki. Przygotuj mieszankę sosu zgodnie z instrukcją na opakowaniu; wymieszaj ze śmietaną.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 10–15 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie odpowiedni stopień wysmażenia (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średnio wysmażonego 160°, dobrze wysmażonego 170°).