Angel Food Cake
Przepis Angel Food Cake może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 193 kalorie, 5G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Sprawdza się jako niedrogi deser dla Dzień Matki. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę tortową, cukier, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Angel Food Cake, Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Białka pozostawić w misce stojącego miksera elektrycznego (patrz uwaga kucharzy) w temperaturze pokojowej około 1 godziny przed zrobieniem ciasta. (Powinny być około 16°, nieco poniżej temperatury pokojowej.)
Ustaw stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°.
Przesiać cukier, mąkę i sól na arkusz papieru woskowego za pomocą potrójnego przesiewacza lub drobnego sita.
Białka ubić w mikserze do uzyskania piany.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą miękkie szczyty.
Stopniowo dodawać cukier granulowany, ubijając i ubijając aż do zgęstnienia białek i utworzenia miękkich, opadających szczytów. Beat in vanilla.
Jedną czwartą przesianych suchych składników posypać białkami i delikatnie, ale dokładnie złożyć gumową szpatułką. Złóż pozostałe suche składniki, jedną trzecią na raz.
Delikatnie wlać ciasto równomiernie do ungreased tube pan i piec, aż top będzie światło złoty, ciasto wycofuje się nieco z patelni i sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko, a tester wychodzi czysty, 40 do 45 minut. Odwróć patelnię na szyjkę pustej butelki wina lub dużego metalowego lejka i całkowicie ostudzić ciasto.
Aby usunąć ciasto z patelni, przeciągnij końcówkę długiego, wąskiego noża między zewnętrzną krawędzią ciasta i patelni. Przechyl ciasto na boku i delikatnie dotknij dolnej krawędzi o blat. Obracaj patelnię, stukając i obracając jeszcze kilka razy, aż ciasto pojawi się wolne. Przykryj patelnię metalowym stojakiem lub tekturowym okrągłym i odwróć, mocno stukając patelnię, aby poluzować ciasto. Podnieś patelnię z ciasta. (Powinno pięknie wyjść, jak poduszka wyjęta z pokrowca.)
Pokrój ciasto ząbkowanym nożem, za pomocą ruchu piłowania.
Jeśli twoje jajka nie są szczególnie świeże, możesz potrzebować więcej niż tuzina, aby uzyskać 1 1/2 szklanki białek.Chociaż ten przepis wymaga stojącego miksera elektrycznego do ubijania białek, okazało się, że działał również ręczny mikser i duża szeroka miska.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.