Angel Food Cake
Angel Food Cake może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 226 kalorii, 7G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jeśli masz wyciąg z migdałów, mąka ciasto, wanilia, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Angel Food Cake, Angel Food Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Około 30 minut przed zrobieniem ciasta umieść separator jajek na małej misce. Rozbij każde jajko na separatorze, aby oddzielić białka od żółtka. (żółtka zachowaj na inny przepis.)
Przełożyć białka do 2-szklanki miarki, aż do uzyskania 1 1/2 szklanki białek.
Umieścić białka w czystej dużej misce i odstawić w temperaturze pokojowej do 30 minut.*
Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji; Usuń inny stojak piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 191°. w średniej misce wymieszać cukier puder i mąkę; odstawić.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego do białek; ubijać mikserem na średniej prędkości, aż mieszanina będzie spieniona. Na dużej prędkości ubić granulowany cukier, 2 łyżki na raz; dodać wanilię, ekstrakt migdałowy i sól z ostatnim dodatkiem cukru. Kontynuuj bicie, aż beza będzie sztywna i błyszcząca. Nie podbierać.
Posypać mieszaninę cukier puder-mąka, 1/4 szklanki na raz, na bezę; złożyć, użyć gumowej szpatułki, aby wyciąć pionowo przez ciasto, a następnie przesunąć szpatułkę przez dno miski i na bok, aż mieszanina cukier-mąka zniknie. Gdy cała mieszanina cukru i mąki została złożona, łyżką ciasto do nieczystej 10x4-calowy Angel food (tube) ciasto patelni. Za pomocą metalowej szpatułki lub noża delikatnie przeciąć ciasto, delikatnie rozprowadzając ciasto po stronie patelni i rurki, aby złamać duże kieszenie powietrzne.
Piec 30 do 35 minut lub aż pęknięcia w cieście czuć suche i top sprężyny z powrotem po dotknięciu lekko. Natychmiast obróć patelnię do góry nogami na żaroodporny lejek lub butelkę.
Niech ciasto powiesić około 2 godzin lub do całkowitego ostygnięcia.
Zdjąć patelnię z lejka. Poluzuj ciasto, przesuwając nóż lub długą metalową szpatułkę między ciastem a stroną patelni.
Umieść talerz do góry nogami na patelni; obróć talerz i patelnię razem i usuń patelnię. (Jeśli patelnia ma Zdejmowane Dno, Usuń stronę patelni, a następnie ostrożnie Uruchom nóż lub długą metalową szpatułkę między ciastem a dnem patelni. Ostrożnie usunąć dno.) Aby wyciąć ciasto, użyj długiego ząbkowanego noża w ruchu piłowania lub użyj noża elektrycznego.