Ananas-Dulce de Leche Torta

Ananas-Dulce de Leche Torta
Jeśli $1.49 za porcję spada twój budżet, ananas-Dulce de Leche Torta może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 5G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dulce de Leche-lody ananasowe, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz Suflet śniadaniowy z limonką, ananasem i Mascarpone z Dulce de Leche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść ananasa w robocie kuchennym i pulsuj, aż stanie się gęstym puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Przenieść ananasa do dużego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Skrobię kukurydzianą i wodę ubić w małej misce i wymieszać z ananasem. Wymieszać z cukrem i solą i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i dżem jak, 45 do 60 minut. Od ognia, wymieszać z masłem. Całkowicie schłodzić, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Lekko kurz czysty, suchy licznik i wałek do ciasta z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Rozwałkuj jeden rozmrożony arkusz ciasta francuskiego na prostokąt o wymiarach 20 na 14 cali (patrz UWAGI powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Przeciąć na pół w poprzek i przenieść do przygotowanych blach do pieczenia. Nakłuć ciasto widelcem i piec do złotego koloru, naprzemiennie arkusze w połowie pieczenia, 15 do 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Przenieść do regałów chłodzących. Gdy arkusze są chłodne, przenieś arkusze ciasta bezpośrednio do regałów chłodzących, rozwałkuj drugi arkusz rozmrożonego ciasta francuskiego i powtórz procedurę pieczenia. Ostudzić ciasto całkowicie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Przenieś jeden pieczony i schłodzony arkusz ciasta francuskiego na duży talerz lub odwróconą blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
9
Połowę dżemu ananasowego rozłóż na blasze ciasta francuskiego. Wierzch z drugim arkuszem ciasta francuskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Dżem AnanasowyDżem Ananasowy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Rozprowadzić 3/4 szklanki dulce de leche na cieście (patrz UWAGI powyżej). Powtórz z pozostałymi arkuszami ciasta francuskiego, dżemem ananasowym i dulce de leche. Kurz cukiernika na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Dulce De LecheDulce De Leche
Dżem AnanasowyDżem Ananasowy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
11
Pokroić na kawałki ostrym nożem i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn