Ananas Anyż Sorbet
Ananas anyż sorbet jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Ten przepis służy 4. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 557 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ananasa, soku z cytryny, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prażony ananas z anyżem ananasowym Sorbet, Sorbet Ananasowy, oraz Sorbet Miodowo-Ananasowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, cukier i nasiona anyżu do wrzenia w 2 1/2 - do 3-quart ciężki rondel, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać Pernod (jeśli używasz). Schłodzić syrop do temperatury pokojowej, około 1 godziny, a następnie przelać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Podczas gdy syrop ostygnie, pokrój ananasa na kawałki o średnicy 1 cala, aby odmierzyć 5 1/4 szklanki (pozostałość rezerwowa do innego użycia), a następnie przecier ananas w 3 partiach w blenderze z dużą prędkością, aż będzie bardzo gładki, około 1 minuty na partię. Przecier i sok z cytryny wymieszać z schłodzonym syropem, aż dobrze się połączą, a następnie schłodzić, przykryć, aż do bardzo zimnego, około 4 godzin.
Zamrozić w maszynie do lodów, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 1 godzinę.
Sorbet można zrobić 3 dni wcześniej.
Pozostawić lekko zmiękczyć przed podaniem.