Alaskan King Crab Tempura

Alaskan King Crab Tempura
Alaskan King Crab Tempura może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 24 i kosztuje 45 centów za porcję. Ta przystawka ma 445 kalorii, 2G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, łyżka korzenia imbiru, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Alaskan King Salmon Chili, Hummus-Crusted Alaskan Wild King Salmon Over a Bed of French Beans, Red Onion, and Cucumber Salad with Lemon Oil, oraz Bułeczki na parze z boczniakami Tempura King i majonezem Agave-Miso (Wegańskie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij garnek (który będzie wystarczająco duży, aby zanurzyć wszystkie nogi kraba) wodą, zagotuj i dodaj ocet, kolendrę, gorczycę, chiles, ziarna pieprzu i sól. Gotować nogi kraba, aż staną się jasne różowo-pomarańczowy, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Nogi KrabaNogi Kraba
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Wyjąć i ostudzić, aż będzie łatwy w obsłudze.
3
Podczas gdy Krab jest chłodzenie, zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
KrabKrab
4
Połącz sok pomarańczowy, sos sojowy, sos teriyaki, ocet ryżowy, pasta pomidorowa, chile i korzeń imbiru w małym rondlu na średnim ogniu i pozwól zmniejszyć o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty1/2 Szklanki Grubo Posiekanej świeżej Kolendry I/lub Mięty
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Zdjąć z ognia i ubić miodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Rozbij mięso kraba ze skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
7
Aby zrobić tempurę, wymieszaj mąkę, skrobię kukurydzianą i proszek do pieczenia w misce. Zagrzebać kawałki kraba w tej suchej mieszance, wstrząsając nadmiarem z powrotem do miski. Następnie dodaj seltzer do mieszanki mąki w strumieniu, stale ubijając, aby zrobić ciasto. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Woda GazowanaWoda Gazowana
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Podgrzać olej rzepakowy do 375 stopni F w frytkownicy lub zgodnie z instrukcjami producenta dla podobnych produktów spożywczych. Zanurz każdy kawałek kraba w cieście i dodaj do koszyka do frytkownicy. Smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
KrabKrab
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
9
Odcedzić na papier ręcznik i podawać ciepłe.

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków51 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1/2 szklanki pełnego mleka lub więcej w razie potrzeby1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)cały czarny pieprzcały czarny pieprz1litrolej rzepakowy (w przybliżeniu, w zależności od potrzeb do smażenia w głębokim tłuszczu)olej rzepakowy (w przybliżeniu, w zależności od potrzeb do smażenia w głębokim tłuszczu)1chile pieprz, łodyga i nasiona usunięte i mielone (Używać rękawic podczas przenoszenia)chile pieprz, łodyga i nasiona usunięte i mielone (Używać rękawic podczas przenoszenia)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kolendra Całakolendra Cała1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana12King crab legsKing crab legs3suszone chilessuszone chiles3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży korzeń imbiru (z około 1 1/2-calowego kawałka), obrany i mielonyświeży korzeń imbiru (z około 1 1/2-calowego kawałka), obrany i mielony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona gorczycynasiona gorczycy3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet ryżowyocet ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych24Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz340Orzechy dowolne (posiekane)Cold seltzerCold seltzer596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki grubo posiekanej świeżej kolendry i/lub mięty1/2 szklanki grubo posiekanej świeżej kolendry i/lub mięty1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn