Aksamitne Puree Ziemniaczane
Aksamitne puree ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Mieszanka pieprzu, soli, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Aksamitne Puree Ziemniaczane, Aksamitne Puree Ziemniaczane, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1 cal wody (solone w razie potrzeby) do wrzenia w piecu holenderskim.
Dodać ziemniaki. Przykryć i podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło. Gotować 20 do 25 minut lub do miękkości; odcedzić. Wstrząsnąć patelnię z ziemniakami na małym ogniu do wyschnięcia.
Tłucz ziemniaki w dużej misce, aż nie pozostaną grudki. Ubij w mleku w małych ilościach, ubijając po każdym dodaniu (ilość mleka potrzebna do tego, aby ziemniaki były gładkie i puszyste, zależy od rodzaju użytych ziemniaków).
Dodać serek śmietankowy, masło, sól i pieprz. Energicznie ubijać, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste.