Ajerkoniak z kawą i irlandzką śmietaną
Need a napój bezglutenowy? Ajerkoniak z kawą i irlandzką śmietaną może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 15 i kosztuje $2.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, sól, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Irish Coffee Ajerkoniak, Irish Cream Coffee, oraz Crock-Pot Irish Cream Coffee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopniowo dodawać cukier do jaj w dużej szklanej misce do mieszania, ubijając do wymieszania. Odstawić.
Wymieszać pół na pół, mleko i sól w holenderskim piecu na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 12 do 15 minut lub tylko do momentu, gdy mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi patelni. (Nie gotować.)
Stopniowo wymieszać połowę gorącego mleka do mieszaniny jaj. Wymieszać mieszaninę jaj do pozostałej gorącej mieszanki mleka w holenderskim piekarniku.
Gotować mieszaninę na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina lekko zgęstnieje i termometr rejestruje 160 (około 25 do 30 minut).
Wyjąć z ognia i wymieszać 1 minutę.
Wlać mieszaninę przez drobny sitko z siatki drucianej do miski do serwowania. Wymieszać z kawą, likierem Irish cream i wanilią; ostudzić 1 godzinę. Przykryć i schłodzić co najmniej 4 godziny.
Ubijaj śmietanę z dużą prędkością za pomocą elektrycznego miksera, aż utworzy się miękki szczyt. Złóż bitą śmietanę do schłodzonego ajerkoniaku i w razie potrzeby udekoruj.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy Baileys the Original Irish Cream i Andes Creme de Menthe Thins do miętówek czekoladowych.