Ajerkoniak mamy
Ajerkoniak mamy może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, cukier, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest dobre. Spróbuj Najlepsze babeczki z cukinią mamy, Hiszpański ryż mamy, oraz Najlepszy Meat Loaf mojej mamy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier i mąkę. Stopniowo mieszać w mleku. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. W małej misce ubić żółtka na gładką masę. Do żółtek wrzucić niewielką ilość gorącego mleka i szybko ubić.
Do gorącego mleka wlać z powrotem hartowaną mieszaninę żółtka. Gotować, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do wrzenia.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
W średniej szklanej lub metalowej misce ubijaj białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 4 łyżeczki cukru, kontynuując bicie, aż utworzą się sztywne szczyty. złożyć białka do ajerkoniaku i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Podawać z odrobiną bitej śmietany i odrobiną gałki muszkatołowej.