Afrykański Czarny jęczmień z okrą i pomidorami
Afrykański przyprawiony Czarny jęczmień z Okranem i pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegański przepis służy 6 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ząbek czosnku, sól, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest dobre. Spróbuj Okran w stylu afrykańskim i pomidory, Przyprawy Okran i pomidory, oraz Zachodnioafrykański gulasz z wołowiny, babki i okry dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu przykryć jęczmień wodą i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jęczmień się podzieli i będzie miękki, ale nadal lekko żucia, o 45 protokół.
Jęczmień odsączyć i przełożyć do miski.
Wytrzeć rondel i podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w nim.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, do miękkości, o 5 protokół.
Dodać pomidory i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ich soki zagęścić, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać kminek, kolendra, cynamon, cayenne i goździki i gotować, mieszając, aż pachnące, o 3 protokół.
Dodać jęczmień i wodę, przykryć i dusić na małym ogniu, aż smaki są ładnie mieszane, o 4 protokół.
Na dużej patelni podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, aż prawie do palenia.
Dodać okra i gotować, obracając raz, aż rumiane z obu stron, o 6 protokół. Okra przyprawić solą i wymieszać z jęczmieniem. Jęczmień doprawić solą i podawać na gorąco.