Aarti ' s easy Tandoori Chicken
Łatwy kurczak tandoori Aarti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1257 kalorii, 49g białka, oraz 97 g tłuszczu. Na 7,14 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kapsuły kardamonu, możesz podążać tym daniem głównym z Kardamon Gruszkowy Clafoutis jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Easy Chicken Tandoori, Łatwy Domowy Kurczak Tandoori, oraz Tandoori Chicken (Made Easy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić piersi kurczaka w 1 Puchar tandoori marynaty. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, lub do nocy.
Na patelni saute, rozgrzać olej roślinny, i gotować kurczaka przez około 7 minut na stronie, aż gotowane przez. Alternatywnie można również grillować kurczaka.
Wyjąć kurczaka z patelni i wlać pozostały 1 szklankę marynaty do patelni i doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Wymieszać miód i wyłączyć ogień. Sałatkę wymieszać z oliwą z oliwek, odrobiną soku z cytryny, solą i pieprzem do smaku.
Podawać każdą pierś kurczaka na łóżku z zieleni i top z podgrzewanym sosem tandoori.
Włóż chiles, nasiona kozieradki, nasiona kolendry, goździki, nasiona ze strąków kardamonu (Uwaga kucharza: rozgnieść strąki, aby otworzyć, usunąć nasiona i wyrzucić łuski.), papryka, i cynamon na patelni saute na średnim ogniu, aż pachnące i toasty, o 5 protokół. Wymieszać, aby uniknąć poparzenia.
Wlać mieszaninę do młynka do kawy lub przypraw i zmielić na drobny proszek.
Czosnek i imbir wrzucić do maszynki lub blendera i pulsować, aż drobno mielone, a następnie dodać jogurt, olej i sok z limonki. Przetworzyć mieszaninę tak, aby była jak najbardziej gładka.
Dodaj przyprawę w proszku i ponownie przetworzyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Marynatę przechowywać w lodówce do momentu użycia.