20-minutowa Kolacja ryżowa
Przepis 20-minutowa Kolacja ryżowa może być wykonana w około 20 minut. Jedna porcja zawiera 438 kalorii, 21g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kolendry, jajek na twardo, pasty curry z Korma i grochu. 68 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to 10-minutowa kolacja ze stekiem i makaronem, Włoska Kolacja ryżowo-warzywna, oraz Klopsiki i kremowy ryż patelnia Kolacja.
Instrukcje
Przełóż ryż do dużego pojemnika do mikrofalówki.
Wymieszać bulion z pastą curry, a następnie zalać ryżem. przykryć folią spożywczą i przebić kilka razy widelcem. Kuchenka mikrofalowa na 6 minut na wysokości.
Makrele rozbić na duże kawałki i wymieszać z ryżem wraz z groszkiem i crme frache, następnie kuchenka mikrofalowa przez 6-8 min więcej na średnim, aż ryż będzie miękki. Na wierzchu jajka i podawać posypane kolendrą.