100-procentowy chleb pełnoziarnisty

100-procentowy chleb pełnoziarnisty
Chleb 100-procentowo pełnoziarnisty może być właśnie tym chlebem, którego szukasz. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 218 kalorii, 10 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 osobom. Za 33 centy za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 osoby uznały ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką siemię lniane, miód, płatki owsiane i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 45% wyniku, co jest dobrym wynikiem. 50-procentowy pełnoziarnisty chleb na zakwasie, najlepsza mieszanka szlaków! 100% surowy – pełen białka i 100% pełnoziarnisty chleb z cukinii są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do dużej miski wlej ciepłą wodę i miód i mieszaj, aż miód się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepła Woda )Ciepła Woda )
1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)1 3/4 Szklanki Ciepłej Wody (43 Stopnie C)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Posyp drożdże wierzchnią część płynu i odstaw, aż drożdże zaczną bąblować i utworzą kremową warstwę, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
3
W misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, gluten, nasiona lnu, mączkę lnianą, płatki owsiane, nasiona sezamu, komosę ryżową, nasiona słonecznika i sól, aż nasiona zostaną równomiernie rozproszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Siemię Lniane MieloneSiemię Lniane Mielone
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Do masy drożdżowej wlać mąkę, dodać olej kokosowy i wszystko wymieszać. Ciasto wyłóż na blat posypany mąką i ugniataj, aż będzie gładkie i sprężyste, około 15 minut. Pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut, a następnie wyrabiaj przez kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5
Z ciasta uformuj kulę, włóż do miski wysmarowanej oliwą i kilkakrotnie obróć ciasto, aby pokryło się olejem. Przykryj i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi swoją objętość, od 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Nasmaruj tłuszczem 2 formy do pieczenia chleba o wymiarach 9 x 5 cali. Ciasto zagnieść, pokroić na 2 części. Z każdego kawałka uformuj bochenek, włóż go do foremek, łączeniem do dołu i przykryj foremki folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
PunchPunch
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
7
Odstawić do podwojenia objętości, około 30 minut.
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
9
Piec bochenki w nagrzanym piekarniku, aż bochenki staną się złocistobrązowe, a przy stukaniu będą wydawać głuchy dźwięk, co trwa od 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
10
Pozostawić do ostygnięcia na patelniach na około 10 minut przed wyjęciem, aby zakończyć studzenie na stojakach.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia44
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn