Żeberka wieprzowe na parze ze sfermentowaną czarną fasolą
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Gotowane na parze żeberka wieprzowe ze sfermentowaną czarną fasolą mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 45g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.46 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście kolendry, skrobię ziemniaczaną, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja Dziś Wieczorem: Chiński Pstrąg Na Parze Ze Sfermentowaną Czarną Fasolą, Żeberka wieprzowe z czarną fasolą i sosem chili, oraz Fioletowe Brokuły Kiełkujące Ze Sfermentowaną Czarną Fasolą I Soba N.
Instrukcje
Przetnij żebra między kośćmi, aby uzyskać szorstkie 1-calowe kawałki. Co najmniej cztery godziny przed gotowaniem, wrzucić żeberka z solą, czarna fasola, i sos sojowy. Żeberka można osolić i przechowywać w lodówce do dwóch dni.
Gdy gotujesz, umieść żeberka na płytkiej misce, która zmieści się wewnątrz parowca.
Dodać wino ryżowe i olej sezamowy i dobrze wymieszać.
Rozprowadzić żebra na możliwie jak najbliżej jednej warstwy. Pary na średnim ogniu, odwracając i mieszając od czasu do czasu, aż tylko gotowane przez, o 45 protokół. Bardzo ostrożnie wyjmij żeberka z parownika, wlewając płyn do gotowania do małego rondla. Powinieneś mieć około 1/2 szklanki bulionu wieprzowego.
Ubić zawiesinę skrobi kukurydzianej do bulionu, następnie podgrzać na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż będzie błyszczący i zagęszczony, około 2 minut.
Dodać zagęszczony bulion z powrotem do żeberek wieprzowych.
Dodać plastry jalapenos i mieszać do włączenia jalapenos z sosem.
Podawać na gorąco. Resztki można podgrzewać w mikrofalówce lub ponownie gotować na parze na małym ogniu.
Polecane wino: Pinot Noir, Shiraz, Zinfandel
Pinot Noir, Shiraz i Zinfandel są doskonałym wyborem dla żeberek wieprzowych. Żeberka wieprzowe i inne grillowane porki ze słodko-pikantnymi sosami dobrze komponują się z tymi czerwonymi winami. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.