Świeży Biszkopt Morelowo-Miodowy (Rosyjski)

Świeży biszkopt morelowo-miodowy (w stylu rosyjskim) może być dokładnie tym przepisem, którego szukasz w Europie Wschodniej . Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 283 kalorie , 5 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 64 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga orzechów włoskich, proszku do pieczenia, mąki i masła. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 12 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 29% . Wynik ten jest raczej zły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Biszkopt ze świeżymi morelami i miodem (w stylu rosyjskim) , Biszkopt czekoladowy ze świeżymi owocami i Rosyjskie ciasto miodowe .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Nasmaruj 9-calową formę do ciasta masłem i posyp bułką tartą; odłożyć na bok.
Rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj pokrojone morele i skrop miodem. Przykryj i gotuj delikatnie, aż morele zmiękną, a następnie pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W międzyczasie ubij białka na puszystą masę za pomocą miksera elektrycznego. Powoli wsypuj cukier, cały czas ubijając na sztywną pianę; odłożyć na bok.
Żółtka ubijaj na małych obrotach przez kilka sekund, aż lekko zgęstnieją. Powoli wsypywać cukier, cały czas ubijając, aż masa zgęstnieje i nabierze jasnego koloru. Dolać mleko, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać z żółtkami, ostudzoną masą morelową, orzechami włoskimi i białkami do połączenia.
Wlać do przygotowanej formy i piec na środku lub na dole nagrzanego piekarnika, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta, około 50 minut. Rozluźnij ciasto, przesuwając nożem po krawędziach patelni. Odwróć ciasto na talerz, następnie umieść kolejny talerz na dnie ciasta i odwróć prawą stroną do góry; całkowicie ostudzić przed podaniem.