Świeże Jagody Pawłów
Świeże jagody Pavlovas może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 212 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.18 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać jeżyny, crème fraîche handlowych, białka jaj i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Berry Pavlovas, Berry Pavlovas, oraz Mieszany Jagodowy Pawłów.
Instrukcje
Przykryć blachę do pieczenia pergaminem. Narysuj 8 (3-calowych) kółek na papierze. Obróć papier; zabezpiecz taśmą maskującą. Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 3/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat). Masę białka jaj podzielić równomiernie na 8 narysowanych kółek na blasze. Kształtuj bezy w gniazda z 1-calowymi bokami za pomocą tylnej łyżki.
Piec w temperaturze 250 przez 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik; bezy schłodzić w zamkniętym piekarniku przez co najmniej 2 godziny lub do całkowitego wyschnięcia. Ostrożnie usuń bezy z papieru.
Łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych i rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Połączyć 1/2 szklanki cukru, odsączony jogurt, i crme frache. Mieszankę jogurtową równomiernie wymieszać z bezami. Do każdej porcji dodać po 2 łyżki truskawek, jeżyn i jagód.