Świeże Ciasto Jagodowe
Świeże ciasto jagodowe wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Na 38 centów za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 168 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka proszku do pieczenia, jagody, skrócenie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy to Świeże Ciasto Jagodowe, Świeże Jagodowe Ciasto Muffin, oraz Świeże Jagodowe Ciasto Kawowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię 8x8 cali.
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól przesiać razem w dużej misce. Ubić skracanie w osobnej misce, aż będzie kremowe; wymieszać z mieszaniną mąki, na przemian z mlekiem. Ubij mieszankę skracającą mąkę do wymieszania, około 2 minut.
Dodać jajko i ubić do wymieszania, około 1 minuty.
Połącz skórkę cytrynową z jagodami w misce; złóż na ciasto.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 50 minut.