Świąteczne Ciasto Mięsne
Świąteczny placek mięsny może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 472 kalorie , 32 g białka i 25 g tłuszczu . Za 2,11 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. Mieszanka sosu wołowego, wody, natartej szałwii i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 14 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Boże Narodzenie . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 5 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 88% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Świąteczne ciasto mięsne – gotuj z wyprzedzeniem i zamrażaj , Rustykalne ciasto z indykiem – zdrowa alternatywa na Boże Narodzenie i Świąteczne mięso mielone – bez mięsa! .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wieprzowinę i dziczyznę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odpływ. Wymieszaj wodę, cebulę, marchewkę, mieszankę sosów, tymianek, musztardę, czosnek, szałwię, pieprz i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 godzinę lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Odpływ. Wymieszaj ziemniaki.
Linia 9-calowa. głęboki talerz na ciasto z dolnym ciastem; przycinaj nawet krawędzią.
Pozostałe ciasto rozwałkować tak, aby pasowało do wierzchu ciasta. Wykonaj ozdobne wycięcia lub nacięcia w cieście; nałożyć na nadzienie. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
Posmaruj ciasto i wycięcia mlekiem; układać wycięcia na cieście.
Piec w temperaturze 400° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 350° i piecz 35-40 minut dłużej lub do złotego koloru.