Śródziemnomorska pieczona noga jagnięca z sosem z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj śródziemnomorskiej pieczonej nogi jagnięciny z sosem z czerwonego wina. Ten przepis służy 19 i kosztuje $1.73 za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 17g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka gałązek rozmarynu, rozmarynu, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczona noga jagnięca bez kości z sosem z czerwonego wina, Pieczona jagnięcina bez kości z sosem z czerwonego wina, oraz Duszony Kurczak Z Sosem Winnym Śródziemnomorskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwiń pieczeń; trim tłuszczu.
Rozłóż mielony rozmaryn, 1/4 łyżeczki soli i czosnek w fałdy pieczeni. Reroll roast; zabezpieczyć w odstępach 3-calowych ciężkim sznurkiem.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Skropić olejem. Zabezpieczyć gałązki rozmarynu pod sznurkami na pieczeni.
Umieść pieczeń na stojaku patelni brojlerów lub patelni do pieczenia; włóż termometr do mięsa w najgrubszą część pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 425 (nie wyjmować pieczeni z piekarnika).
Piec dodatkowe 20 minut lub aż termometr rejestruje 140 (średnio rzadkie) do 155 (średnio).
Ułożyć pieczeń na talerzu; przykryć folią.
Odstawić 10 minut na pieczenie, aby ponownie wchłonąć soki. (Temperatura pieczenia wzrośnie o 5 po staniu.)
Usuń Sznurek i gałązki rozmarynu przed krojeniem.
Połączyć 1/2 szklanki wina i skrobi kukurydzianej; odstawić.
Dodaj 1/2 szklanki wina do kapieli na patelni; zeskrobać patelnię, aby poluzować rumiane kawałki.
Mieszanka kapieli i 1 szklanka wina w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i mieszanki skrobi kukurydzianej; powrót do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do zgęstnienia, stale mieszając.