Śródziemnomorska Letnia Bryza Przystawka Do Tuńczyka

Śródziemnomorska Letnia Bryza Przystawka Do Tuńczyka
Śródziemnomorska letnia bryza Tunan Entrée wymaga mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 771 kalorii. Na $9.05 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka pieprzu, papryki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Summer Breeze, Summer Breeze Punch, oraz Sałatka Z Kurczaka Summer Breeze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kuskus-
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
2
Umieść kuskus w garnku i dodaj 2 szklanki bulionu warzywnego, 1 łyżkę masła, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/8 łyżeczki kurkumy i gotuj, aż będzie prawie gotowe; wymieszaj i dodaj wodę w razie potrzeby (przeczytaj instrukcję na opakowaniu, nie dodawaj przyprawy, jeśli jest w zestawie);
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
KurkumaKurkuma
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać i wymieszać z gotowanymi orzechami pistacjowymi kuskus, papryką, dymką, 1/8 szklanki posiekanych oliwek kalamata, estragonem, 1 łyżką skórki pomarańczowej i ogrzać.SOS VELOUTE - zrobić zasmażkę topiąc na patelni 1-2 łyżki masła. Stopniowo dodawać trochę mąki i stale mieszać, aż będzie gładka (aby uzyskać odpowiednią konsystencję ,nie palić, bez grudek); następnie powoli dodawać do gorącej zasmażki 1 szklankę zimnego bulionu warzywnego, mieszać i upewnić się, że nie ma grudek, dodać 1/8 szklanki wina marsala; doprawić 1 łyżeczką soli do smaku, dodać 1-2 gałązki estragonu. Nadal mieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji gęstego sosu;
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus GotowanyKuskus Gotowany
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
DymkaDymka
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki1/2 Szklanki śmietanki Kremówki, Plus 1/3 Szklanki Schłodzonej śmietanki Kremówki
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać 2 łyżki kaparów; odstawić i ogrzać.Ryba-marynować rybę w dużej misce dodając 2 łyżki soku z limonki / cytryny, wrzucić i pozostawić na 1/2 godziny; następnie umieścić steki z tuńczyka na grillu węglowym, podlać masłem i / lub oliwą z oliwek, doprawić do smaku 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu. Włącz tylko raz na grillu (lub patelni) i ponownie doprawić do smaku; nie ROZGOTOWYWAĆ steków z tuńczyka, upewniając się, że wnętrze jest lekko różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
UsunąćTalerz-na środku dużego talerza dodać około 3/4 do 1 szklanki lub więcej gotowanego kuskusu i uformować w okrąg; wokół boków dodać całe oliwki kalamata, pokruszony ser feta, pokrojone pomarańcze i trochę sosu Veloute; na wierzchu kuskusu umieścić jeden gotowany stek z tuńczyka, trochę sosu Veloute i posypać skórką pomarańczową na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
7
Podawać z białym winem i cieszyć się!.Uwagi: ponownie nie przesmażyć steki z tuńczyka. Zamiast grillowania można smażyć na patelni lub smażyć steki, dodając masło / oliwę z oliwek i doprawić do smaku. Wreszcie, jeśli wolisz można zastąpić 2 lbs krewetek zamiast steków z tuńczyka; Usuń muszle, ogon, devein, a następnie cięte wzdłuż lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Składniki

4steki z tuńczyka, 2 funty, pokrojone na 4 małe kawałki (zastępują 4 funty, 4 duże kawałki)steki z tuńczyka, 2 funty, pokrojone na 4 małe kawałki (zastępują 4 funty, 4 duże kawałki)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepapryka, posiekana (wielobarwna)papryka, posiekana (wielobarwna)5Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2Spód: okruszki z herbatników graham1 szklanka złotych rodzynek, grubo zmielonych1 szklanka złotych rodzynek, grubo zmielonych1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe6 zewnętrznych liści z dużej cykorii6 zewnętrznych liści z dużej cykorii591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser feta, pokruszony (Francuski, mniej słony)ser feta, pokruszony (Francuski, mniej słony)2Spód: okruszki z herbatników grahammąkamąka301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa kalamata, pestki usunąć, grubo posiekaneoliwa kalamata, pestki usunąć, grubo posiekane16oliwki kalamataoliwki kalamata4Spód: okruszki z herbatników grahamsok z limonki (marynata) lub 4 łyżki soku z cytryny (marynata)sok z limonki (marynata) lub 4 łyżki soku z cytryny (marynata)301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewino marsalawino marsala3Spód: okruszki z herbatników grahamsteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu3Spód: okruszki z herbatników grahambiały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)biały chleb, pokrojony w cienkie kromki (około 18 kromek)2pomarańcze walencyjne, pokrojone w 1/2 okrągłych plasterków, klinypomarańcze walencyjne, pokrojone w 1/2 okrągłych plasterków, kliny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreorzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 calarzepa, obrana i pokrojona w plasterki o grubości 1/8 cala301 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzech pistacjowy, muszle usunięteorzech pistacjowy, muszle usunięte4warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2dymka, oczyszczona i posiekana (1/2 cala długości)dymka, oczyszczona i posiekana (1/2 cala długości)2Spód: okruszki z herbatników grahamestragon, 2 gałązkiestragon, 2 gałązki2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży estragon (zastępuje 1 łyżkę suchego estragonu)świeży estragon (zastępuje 1 łyżkę suchego estragonu)0warzywo (np. szpinak)kurkumakurkuma9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewywar warzywny (College Inn Garden Vegetable bulion 14 1/2 oz. równa się dwa kubki)wywar warzywny (College Inn Garden Vegetable bulion 14 1/2 oz. równa się dwa kubki)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn