Łosoś Z Skórką Cytrynowo-Miętową
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Łosoś z skórką cytrynowo-miętową może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 33g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, pieprz, pieprz i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Łosoś z sosem cytrynowo-miętowym, Gotowany łosoś z miętą cytrynową Tzatziki, oraz Krewetki i łosoś Stir Fry z trawą cytrynową i miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przenieś skórkę do robota kuchennego.
Cytrynę pokroić na 4 kliny; odstawić.
Łososia posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Grubo posiekać 1 ząbek czosnku i dodać go do robota kuchennego. Pozostały czosnek cienko pokroić i odstawić na bok.
Rozetrzyj chleb na kawałki i dodaj do robota kuchennego wraz z miętą, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Proces aż grube okruchy tworzą i przenieść do małej miski. Wymieszać 1 łyżeczkę oleju i odstawić.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w patelni żaroodpornej na średnim ogniu.
Dodać łososia, skórkę do góry. Gotować 3 protokół. Obróć rybę łopatką, okruchy pat na powierzchni i przenieś patelnię do piekarnika. Pieczeń 5 minut.
Podczas gdy łosoś gotuje, podgrzać pozostałą łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pokrojony czosnek i płatki czerwonej papryki. Smażyć 1 minutę, aż czosnek jest lekko rumiane.
Dodaj szpinak. Mieszać tylko do zwiędnięcia, doprawić pozostałą 1/4 łyżeczki soli, i wrzucić. Podziel na 4 potrawy. Łososia podzielić na 4 porcje; rybę ułożyć na szpinaku.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.