Łosoś w sosie z Czarnej Fasoli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia z sosem z Czarnej Fasoli. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,14 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 36g białka, oraz 18g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz fermentowaną fasolę, wino ryżowe, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Łosoś w sosie z Czarnej Fasoli, Łosoś ze szparagami w sosie z Czarnej Fasoli, oraz Łosoś gotowany na parze z pikantnym sosem z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Lekko posmaruj płytką patelnię.
Połącz 1/2 szklanki wrzącej wody i posiekaną fasolę w małej misce; odstawić na 10 minut, a następnie odcedzić.
W międzyczasie ułóż łososia na patelni, oskórowany bokiem do dołu.
Skropić 2 łyżki oleju na łososia i piec przez 10 do 12 minut lub aż gotowane do pożądanej doneness.
W międzyczasie rozgrzać 2 łyżeczki oleju w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać namoczoną i odsączoną czarną fasolę, imbir i czosnek; gotować przez 1 minutę.
Wymieszać bulion, 1/3 szklanki wody, wino, skrobia kukurydziana i cukier w misce i dodać do mieszanki czarnej fasoli. Doprowadzić sos do wrzenia, stale mieszając i gotować na wolnym ogniu przez 2 minuty.
Podawać każdą porcję łososia z dodatkiem sosu i posypane szalotki.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Wydane przez Broadway Books.Absolwentka Culinary Institute of America, Sara Moulton prowadzi obecnie zupełnie nowy serial TV Food Network Sara ' s Secret, a także Cooking Live with Sara Moulton. Pełni również funkcję szefa kuchni dla smakoszy i redaktora żywności dla Good Morning America, często pojawiając się w serialu. Mieszka w Nowym Jorku z mężem i dwójką dzieci.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Lapis Luna Chardonnay]()
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.