Łosoś suszony brązowym cukrem i koperkiem
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Brązowy łosoś suszony cukrem i koperkiem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 150 kalorii, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mocno brązowego cukru, chleb pumpernikielowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łosoś Peklowany wolno prażony z brązowym cukrem i koperkiem, Łosoś Peklowany wolno prażony z brązowym cukrem i koperkiem, oraz koperek i łosoś suszony solą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój łososia na pół w poprzek i umieść jedną połowę, skórkę w dół, w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 8 x 8 cali.
Połącz brązowy cukier, sól, pieprz i koperek; połówkę cukru wymieszać równomiernie na łososia w naczyniu i skropić wódką. Przykryć drugą połówką łososia, skórką do góry i łyżką pozostałej mieszaniny cukru na wierzchu. Przykryć naczynie do pieczenia folią; umieść talerz lub małe naczynie na łososia i zważyć puszkami z zupą. Przechowywać w lodówce 2 dni, od czasu do czasu obracając ryby i fastrygowanie płynem, który zbiera się w dnie naczynia.
Wyjmij rybę z płynu i spłucz.
Mięso pokroić w długie, cienkie plasterki, odrzucając skórę.
Podawać z ciemnymi kromkami chleba pumpernikla, krakersami płaskimi, crme frache, posiekaną czerwoną cebulą, świeżym koperkiem i pękniętym czarnym pieprzem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.