Łosoś smażony na patelni z sosem tary jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.91 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 457 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mirinu, sake, oleju z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, Łosoś smażony w miodzie z sosem limonkowym z rumianym masłem-najlepszy łosoś jaki jadłem, oraz Bakłażan zapiekany z sosem maślanym dla podobnych receptur.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.