Łosoś i ziemniaki w sosie pomidorowym

Łosoś i ziemniaki w sosie pomidorowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia i ziemniaków w sosie pomidorowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać pomidory, ząbki czosnku, oliwki kalamatan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis od Marthy Stewart ma 16 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś w sosie pomidorowo-Feta (aka łosoś Saganaki), Pieczony w soli dziki łosoś z pomidorowym Aïoli i ziemniakami, oraz Łosoś w sosie pomidorowym szalotka dla podobnych receptur.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćŚredni
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn