Łosoś gotowany w folii z majonezem herby

Łosoś gotowany w folii z majonezem herby
Łosoś gotowany w folii z majonezem herby zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na $8.89 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 984 kalorie, 75g białka, oraz 72 g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz szczypiorek, wypatroszony i skalowany łosoś, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 16 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Paczka-gotowany łosoś z majonezem herby, Herby hamburgery jagnięce z majonezem z buraków, oraz Salmon & herby potato coulibiacs.

Instrukcje

1
Piekarnik do 150C / 130C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Na dużą blachę do pieczenia ułożyć duży kawałek folii o podwójnej szerokości i posmarować olejem, a następnie włożyć łososia na środek. Włóż kilka hojnych gałązek koperku i szalotki w jamie ciała, a następnie doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Ostrożnie podnieś boki folii, aby otoczyć rybę, dobrze doprawić do środka i na zewnątrz, a następnie zalać winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Uszczelnij folię na całej długości, ale nie za mocno na rybie, musisz dać jej trochę miejsca w paczce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Piec 1 godz. 30 min.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Po ugotowaniu łososia ostrożnie rozpakuj paczkę foliową i pociągnij płetwę grzbietową na kręgosłup ryby. Jeśli łosoś jest gotowy, powinien zniknąć bardzo łatwo. Ponownie zamknąć paczkę i pozostawić do ostygnięcia będzie kontynuować gotowanie trochę więcej, jak ostygnie. Jeśli nie jesteś pewien, czy łosoś jest wystarczająco ugotowany, zwróć go do piekarnika na 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Gdy wystygnie, ostrożnie obrać skórę z jednej strony łososia. Być może będziesz musiał użyć noża, aby zacząć, ale po tym powinien łatwo się odkleić. Pozostawić ugotowany koperek i szalotkę na miejscu, ponieważ możesz uszkodzić mięso łososia, jeśli spróbujesz je usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Użyj noża, aby zeskrobać brązowy tłusty miąższ. Smakuje pysznie, ale nie wygląda tak atrakcyjnie jak różowy miąższ pod spodem. Ostrożnie obrócić łososia na talerz i usunąć skórę i brązowy miąższ z drugiej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
9
Aby służyć, ostrożnie usuń filety z jednej strony ryby, pozostawiając kości. Zobaczysz, że ryba ma naturalny podział na 2 długie filety z każdej strony. Włóż nóż wzdłuż środka i ostrożnie usuń każdy filet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
10
Filety przełożyć na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
11
Podnieś kość środkową z pozostałej całej ryby, aby oderwać się w jednym kawałku i usunąć aromaty. Rozluźnij 2 Pozostałe filety i usuń wszelkie kości Szpilki. Złóż łososia na talerzu. Mieszaj zioła do majonezu i udekoruj łososia rukolą, ogórkiem, ziołami i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia57
Magazyn