Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym

Łatwy Stovetop Kurczak Teriyaki w sosie pomarańczowo-imbirowym czosnkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 1,93 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 297 kalorii. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka oleju canolan, wino, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać świeży korzeń imbiru, możesz podążać za tym daniem głównym z Bez mąki migdałowe ciasteczka imbirowe jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Brokuły Slaw Stir Fry z czosnkowo-imbirowym sosem Teriyaki, Kurczak Teriyaki z sosem imbirowym, oraz Pieczony kurczak z miodową pomarańczą, czosnkiem i glazurą imbirową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, i brązowy piersi z kurczaka po obu stronach, o 6 minut na stronie.
W misce wymieszać sos teriyaki, białe wino, pomarańczową marmoladę, czosnek, imbir i zieloną cebulę i polać sosem kurczaka. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak nie jest już różowy w środku, obracając kurczaka w sosie kilka razy, jak gotuje, 10 do 15 protokół.